Pages

8.2.11

YENGEM KURABİYESİ

Bu kurabiye tanıdıklarımın tarif defterinde "Özgün'ün Çikolatalı Kurabiyesi " olarak yer alıyor.
Ama benim canım yeğenim Ali Fuat bunun adını kendi kendine    " Yengem Kurabiyesi " koymuş. Annesi yeni söyledi. Böylelikle de benim lügatımda adı otomatikman 'Yengem  Kurabiyesi' olarak değişti :)))
Kendi uydurduğum bir tariftir. Biraz ondan, biraz bundan koyup, yapa yapa içindekileri artık standart hale getirdiğim, sonra da benimle özdeşleşmiş bir tariftir. Kolay, bereketli ve acayip lezzetlidir. Burada alçakgönüllü olamayağım. Daha beğenmeyen biriyle karşılaşmadım :) Çok yürekten söylüyorum , şiddetle yapmanızı tavsiye ederim.

MALZEMELER
* 250 gr.oda ısısında margarin. ( evet zararlı, biliyorum )
* 3 yumurta
* 200 gr. pudra şekeri
* 150 gr. buğday nişastası
* 1 paket kabartma tozu ( Dr.Oetker marka kullanıyorum )
* 1 paket vanilya ( Dr.Oetker marka kullanıyorum )
* 1 fiske tuz
* 1 paket Damla Çikolata
* 2 su bardağı iri çekilmiş ceviz
* 1 portakal kabuğu rendesi
* Aldığı kadar un
HAZIRLANIŞI
2 su bardağı kadar unu, pudra şekerini, buğday nişastasını, bir fiske tuzu, kabartma tozunu, vanilyayı yoğurma kabınıza alın ve hepsini bir kaşıkla iyice karıştırın. Üzerine 250 gr. margarini ekleyip, yoğurun.


Margarinin oda ısısında olması önemli.








3 yumurtayı ilave edin ve yoğurmaya devam edin. Bu aşamada undan da azar azar ilave edin.







Hamur hafifçe toparlanmaya başladığında, bir paket damla çikolatayı, cevizi ve portakal kabuğu rendesini ekleyip yoğurun. Gerekiyorsa un ilave edip, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Hamurunuz çok sert olmasın, bu önemli bir detay.





Üzerine streç folyo geçirip, buzdolabında 20-30 dakika kadar dinlendirin.







Merdane yardımıyla, hafifçe unlanmış bir zeminde yarın cm. kalınlığında açın. Daha ince olmasın. Bir su bardağı yardımıyla kesin. Tırtıklı bir kalıpla kesmenizi veya elinizle yuvarlak şekil vermenizi tavsiye etmem. Bunun özelliği bu, gevrek olması ve homojen pişmesi için su bardağı ile kesmek en ideali.

                    



Okşan, Ali Fuat ve Bora yardım etmeseydi, bu kadar güzel olmazdı :))






Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı dizin. Üzerine birşey sürmeyin :)
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika kadar pişirin. Çok kızarmamasına dikkat edin.


veeee, mutlu son :))

Kapaklı bir kapta uzun süre saklayabilirsiniz, tabii kalırsa :D

AFİYET OLSUN

5 yorum:

nilemoon dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
ilke dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
ilke dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
ozguncelezzetler dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Andaç dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.