Pages

4.5.11

ÖRGÜ MİLFÖY

Pratik tariflerin ana fikrini biliyorsunuz. Bugün yayınladığım "Özgünce" etiketinin altında bundan bahsetmiştim. Kurtarıcı tarifler bunlar... Tariften ziyade yöntem aktarımları belki...
Malzemeleri kolaylıkla bulunabilen , pratik, ekonomik ürünler...Sadece  ufak bir sihirli dokunuş yapıyoruz o kadar... Sonuç "daha şık, daha gösterişli " oluyor.
Elbetteki milföyleri ortadan ikiye kıvırsanız yada üçgen katlasanız tadı değişmez; ama bir tabakta hangisi tercih edilir siz düşünün :)))

Dediğim gibi tarif edilecek çokta birşey yok esasen. Fotoğrafları takip ederek, basitçe uygulayabileceğiniz şekil verme yöntemi bu.
Milföy hamurunun yanında iç malzemeye ihtiyacınız var. Evde ne varsa, gönlünüz ne isterse.. Kıyma , peynir, patates, ıspanak vs. Bir gün önceden kalmış çoban kavurma bile olur...:)



Buzluktan çıkardığınız milföylerin iki yanına resimdeki gibi keskin bir bıçakla kesikler yapın.
Sağ ve solda eşit ve aynı açılı olmasına dikkat edin.

Yukarıda gördüğünüz gibi örün. Kat yerlerinin üzerini kapamaya dikkat edin.

Yukarı ve aşağı kısmından , pişerken malzemeler taşmasın diye, bir çatal yardımıyla iyice bastırın.

Yumurta sarısı sürüp, önceden ısıttığınız fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

İşte bu kadar...Bir seferde böyle deneyin milföyü ...

Sevgiyle....


4 yorum:

Burcu Aygün BAŞKAYA dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
nilyart dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Adsız dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
ozguncelezzetler dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.