Pages

18.9.14

HAZIR YUFKADAN MİDYE BÖREĞİ


Bu paylaşım, tariften ziyade bir börek katlama şekli olacak...

Hazır yufkadan midye ( mekik diye de geçiyor ) böreği yapmak son zamanlarda hanımların favorisi sanırım :) Çünkü instagram paylaşımlarında en çok gördüğüm börek katlama şekli bu .

Alçakgönüllü olamayacağım, ben bunu el açması olarak zaten yapıyorum efenim :D ( isteyeneler -börekler- etiketi altında bulabilirler ) Fakat itiraf etmek gerekir ki, elde açmak epey meşakkatli oluyor.

Dondurucuda el yapması börek bulundurma alışkanlığı bende ezelden beri var. İkram konusunda insanı çok rahatlatır dolapta börek olduğunu bilmek :) 
Bu katlama şekliyle bu denli çok karşılaşınca bu şekilde de saklamak şart oldu diye düşündüm ve sizin için bir çok fotoğraf çektim.

Malzeme listesi vermiyorum. Elinizde kaç yufkanız varsa, evinizde ne iç malzeme bulunuyorsa hepsinden olur. Peynirli iç kullanacaklar için, yanlardan çıkmaması  ve kötü görünmemesi açısından çok erimeyen bir cinsle yapmalarını öneririm. Hazır yufka böreklerinde her zamanki tavsiyemi yinelemek isterim ki, o da illaki mahalle yufkacısından yufka almak. Paket yufkalar sert ve nispeten daha kalın olduğundan istediğiniz lezzeti ve randımanı elde etmeniz mümkün değil. Küçük esnafı destekleyelim ve lütfen yufkalarımızı onlardan alalım :)

HAZIRLANIŞI :

Yufkalarımızı artı şeklinde keserek, 4 eşit parçaya ayırıyoruz. Temiz tezgahımıza, sivri uç altta kalacak şekilde tek kat olarak yayıyoruz.
Üzerine yağ+su+süt karışımı sürüyoruz.
Fotoğrafta görüldüğü gibi, olabildiğince minik kıvrımlar ve katlamalarla alttaki sivri uçtan  başlayarak yukarıya doğru büzmeye başlıyoruz.
Yukarıya tam ortaya gelince yanda kalan kısımları, parmağınızı kaldırmadan ve formu bozmamaya çalışarak alta doğru kaydırıyoruz.

Orta kısma iç malzemeyi yerleştiriyoruz.

İki uçlu kısmı , malzemenin üstüne doğru kapatıyoruz.


Büzülen kısma doğru böreği rulo olarak sarıyoruz, genelde bir veya bir buçuk döndürmede form alıyor.
 
Sonra böreği ters çevirin. Böylelikle, düzgün büzülmüş olan taraf üste gelecektir.
 

Elinizle formunu düzeltebilirsiniz. Üzerine yumurta sarısı sürüp, önceden ısıtılmış fırında pişirebilirsiniz.
 
 
Hemen pişirmeyecekseniz tek kat halinde dizdiğiniz hava almayacak, uygun bir kapta dondurabilirsiniz. Bu teknikte , çözülmesini beklemeden pişirmeniz gerektiğini hatırlatmak isterim.
 
Güzel günlerde, sevdiklerinizle afiyetle paylaşmanız dileğiyle...
 

Hiç yorum yok: